Rozprávkový tanier

Recept

Rozprávkový tanier

Späť na recepty

Ingrediencie

Celozrnný toast
Vajíčko
Prepeličie vajíčka
Syr (eidam alebo gouda)
Šunka (ja som mala 92%)
Rama s maslom
Zelenina na dekorovanie
Balzamiková omáčka
O recepte
Detail produktu
Objednať online

Postup prípravy

01

Toast vykrojíme vhodnou vykrajovačkou na cesto, prípadne pohárom. Na troche masla na panvičke osmahneme obe časti z jednej strany. Po otočení do vykrojeného otvoru vyklepneme menšie vajíčko a počkáme, kým sa spraví. Aby sa vajíčko spravilo aj zhora, je dobré prikryť panvičku pokrievkou, alebo použiť na dorobenie vyhriatu rúru.

02

Počas toho si uvaríme na tvrdo prepeličie vajíčka. Stačí ich variť 5 minút. Toast natrieme Ramou s maslom a ostatné je už len na fantázii. Ja som pomocou šunky vzrobila prasiatku nohy, chvostík a ušká. Žltá paprika poslúžila ako slniečko a šalát ako tráva. V nej rozkvitli reďkvičkové kvietky.

1489590031-038.jpg
03

Z prepeličích vajíčok sa poľahky stanú myšky. Ušká sú urobené z kúskov reďkvičky vsadených do malých zárezov ostrým nožíkom. Pažitku ako fúziky vsadíme do dierok urobených špáradlom. To použijeme aj na domaľovanie očiek. Pre lepší efekt sa dajú použiť ako očká aj guľočky čierneho korenia, to však pre malé deti nie je vhodné.

04

Príprava netrvá tak dlho, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, a na tanieri sa behom pár minút zaprášilo. Skvelý spôsob, ako deti naučiť jesť zeleninku hravým spôsobom.

1487845641-050.jpg

Recepty