Jednoduchá tvarohová nátierka

Recept

Jednoduchá tvarohová nátierka

Späť na recepty

Ingrediencie

Rama s maslom a morskou soľou
Jemný tvaroh
Pažítka
Toastový chlieb
Soľ, korenie
„Náplň“– údený losos
O recepte
Detail produktu
Objednať online

Postup prípravy

01

Jemný tvaroh vymiešame s Ramou s maslom v pomere 2:1, teda jeden celý tvaroh na polovicu Ramy. Pažítky dáme toľko, koľko vám chutí. Nám chutí veľmi. Okoreníme a osolíme, ale opatrne, keďže sme už použili Ramu s maslom s morskou soľou. Nátierka je hotová, ľahká, rýchla a zdravá.

1487846567-rama-jan-060.jpg
02

Keďže nie je chuťovo príliš výrazná, skvelo sa kombinuje s niečim výraznejším, napríklad údeným lososom. A ak chceme zapôsobiť na návštevu, prípadne partnera, pripravíme chlebíky netradične. Odrežeme kôrky a vyvaľkáme na tenko. Ja som niekde stratila valček, tak som vymyslela vychytávku – poslúžila fľaška od minerálky naplnená vodou. Potom dva chlebíky natrieme nátierkou, položíme na ne lososa, zvinieme a šikmo prekrojíme na polovicu. Tadá!

Recepty