
Recept
Jednoduchá tvarohová nátierka
Ingrediencie
Postup prípravy
Jemný tvaroh vymiešame s Ramou s maslom v pomere 2:1, teda jeden celý tvaroh na polovicu Ramy. Pažítky dáme toľko, koľko vám chutí. Nám chutí veľmi. Okoreníme a osolíme, ale opatrne, keďže sme už použili Ramu s maslom s morskou soľou. Nátierka je hotová, ľahká, rýchla a zdravá.

Keďže nie je chuťovo príliš výrazná, skvelo sa kombinuje s niečim výraznejším, napríklad údeným lososom. A ak chceme zapôsobiť na návštevu, prípadne partnera, pripravíme chlebíky netradične. Odrežeme kôrky a vyvaľkáme na tenko. Ja som niekde stratila valček, tak som vymyslela vychytávku – poslúžila fľaška od minerálky naplnená vodou. Potom dva chlebíky natrieme nátierkou, položíme na ne lososa, zvinieme a šikmo prekrojíme na polovicu. Tadá!