Chlebík so sladkým zemiakom (batatom)

Recept

Chlebík so sladkým zemiakom (batatom)

Späť na recepty

Ingrediencie

Pečivo
Rama s maslom
Sladký zemiak
Olivový olej
Mäkký syr gréckeho typu
Sušené rajčiny v oleji
Bazalka
Tymián
Soľ
Korenie na dochutenie
O recepte
Detail produktu
Objednať online

Postup prípravy

01

Bataty očistíme, ošúpeme a nakrájame na 3mm plátky. Potrieme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme čerstvým tymiánom a opečieme na panvici z oboch strán.

1487842010-073.jpg
02

Najemno nasekanú bazalku a sušené rajčiny zmiešame v mažiari s olejom (buď použijeme ten z rajčín, alebo ak to chceme menej aromatické, nahradíme ho olivovým).

1487842049-100.jpg
03

Pečivo potrieme Ramou s maslom, na ňu uložíme bataty, medzi prstami rozdrobíme syr a na vrch dáme zmes bazalky a rajčín. Nám k tomu chutí aj omáčka z balsamica, ktorou sme tanier dozdobili.

1487842075-119.jpg

Recepty