Baklazanova Pomazanka

Recept

Baklazanova Pomazanka

Späť na recepty

Ingrediencie

Biela cibuľa
2
Baklažány
cca 3
Strúčiky cesnaku
Zopár rajčiniek
Soľ, korenie
Olivový olej
Rama s morskou soľou
Citrónová šťava
O recepte
Detail produktu
Objednať online

Postup prípravy

01

Cibuľku speníme na oleji a pridáme na kocky nakrájaný baklažán. Podusíme až do mäkka. Nesolíme, baklažán by pustil priveľa vody. Tesne pred dokončením pridáme pretlačený cesnak a nakrájané rajčinky. Odstavíme a necháme vychladnúť.

1527082959-postup1.jpg
02

Zmes prenesieme do mixéra.Pridáme čerstvú bazalku, šťavu z citróna, korenie a Ramu s Morskou soľou (všetko od oka).

1527082973-postup2.jpg
03

Zmixujeme, ochutnáme a pridáme to, čo nám chýba k dokonalosti. Ramy toľko, aby konzistencia bola príjemná a ľahko rozotierateľná. Tip: baklažán možno pred dusením ošúpať – nebude nutné nátierku dlho mixovať

1527082986-postup3.jpg

Recepty