Avokádová nátierka

Recept

Avokádová nátierka

Späť na recepty

Ingrediencie

2
Zrelé avokáda
1 hrsť
Medvedieho cesnaku
2
Vajíčka
Limetka
Jarná cibuľka
Rama s maslom
podle potreby
Soľ a korenie
O recepte
Detail produktu
Objednať online

Postup prípravy

01

Tip: zrelé avokádo poznáme samozrejme na dotyk, musí byť mäkké, ale nie príliš. Tiež keď odlúpneme malú stopku a pod ňou je jamka svetlá, je akurát. Ak je tmavá, je prezreté. Po rozkrojení musí byť dužina tiež svetlá. Ak sú v nej tmavé fľaky, avokádo už nejedzte.

02

Avokáda narežeme po obvode vo zvislom smere a s miernym otočením ich rozpolíme. Vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme. Ihneď zakvapneme limetkovou šťavou (ani nie polovica limetky) a rozmixujeme. Tak si avokádo zachová sviežu zelenú farbu. Celá príprava v mixéri šetrí námahu, čas a špinavý riad.

1487769211-015.jpg
03

Pridajte bielu časť asi z troch-štyroch jarných cibuliek a listy medvedieho cesnaku. Opäť môžeme premixovať. Mimo sezóny samozrejme použijeme klasický cesnak, cca tri strúčiky. Množstvá uvádzam od oka, každému vyhovuje iná štipľavosť.

04

Na koniec pridáme na zjemnenie chutí asi dve lyžice Ramy s maslom, na zahustenie dve vajíčka uvarené na tvrdo, dosolíme a dokoreníme.

1487769250-024.jpg
05

Po poslednom mixovaní ešte pridáme to, čoho sa zdá byť málo, a po vychutení preložíme do misky, prípadne formičky. Ja som použila silikónové na minibábovečky a nechala vychladiť. Potom opatrne skúsime vyklopiť a podávame spolu so zelenou časťou cibuľky a pre farebný kontrast napríklad s reďkvičkami.

1487769268-054.jpg

Recepty