Arašidové máslo

Recept

Arašidové máslo

Späť na recepty

Ingrediencie

1/2 lyžičky
Soľ
1–2 lyžice
Med
Knäckebrot
Rama s maslom
O recepte
Detail produktu
Objednať online

Postup prípravy

01

Arašidy na plechu dáme na chvíľku do rúry na 200 °C, kým nechytia farbu a neprevoňajú kuchyňu. Pozor aby sa nespálili.

02

Po vychladnutí ich dáme do mixéra a mixujeme, mixujeme, mixujeme, čím viac, tým lepšie. Potom pridáme 2 lyžice ramy s maslom, soľ a lyžicu medu. Opäť mixujeme na hladkú kašu. Ak je to potrebné, pridáme ešte lyžicu ramy. Ak sa maslo bude zdať málo sladké, dodáme med.

1487768788-125.jpg
03

Arašidové maslo je skvelé nie len na chlieb, ale aj na sladké pečivo, do ovocných smoothies či do koláčov. Obsahuje 30% podiel proteínu, tiež sacharidy, zdravé tuky, vlákninu a vysoké množstvo vitamínov a minerálov.

1487768840-146.jpg

Recepty